Ինչպես պատրաստել Մոխիտո


, | Հրապարակվել է: 07:46 PM, March 12, 2019

IMG

Կոկտեյլ «Մոխիտո»

Բաղադրամասեր'

Թարմ անանուխ - 10 գրամ
Շաքարավազ - 10 գրամ
Լայմ - 1 հատ
Սպիտակ ռոմ - 80 մլ
Տոնիկ - 400 մլ

Պատրաստման եղանակը'

Մոխիտոն աշխարհի ամենապահանջված կոկտեյլներից մեկն է, համարվում է Կուբայի նախկին նախագահ Ֆիդել Կաստրոյի սիրած ըմպելիքը: Մոխիտոն ունի պատրաստման շատ պարզ եղանակ.
1. Կոկտեյլի յուրաքանչյուր բաժնի համար անհրաժշետ է կես լայմ։ Այդ կեսերը բաժանում ենք չորս մասի, եւ դրանց հյութը քամում բաժակի մեջ։

2. Անանուխի տերեւները կտրում ենք բավականին մեծ ու լցնում բաժակի մեջ լայմի ու շաքարավազի հետ։

3. Բաժակի մեջ ավելացնում ենք շաքարավազն ու տրորում պարունակությունը, ինչի ընթացքում լայմի ու անանուխի եթերային յուղերը հենց անհրաժեշտ բույր են տալիս։

4. Բաժակը մինչեւ վերջ լցնում ենք սառույցով, ավելացնում ռոմն ու տոնիկը։ Քաղցր կոկտեյլի սիրահարները կարող են Sprite օգտագործել։